14+1=15. 15-10=5. 5-2=3

Els númerus són clars. Al Concurs hi aniran les 14 millors colles de l'índex en data 31d'Agost. Com que els Minyons volen continuar marcant paquet, ens anirem fins la colla 15. Com que el TOPTEN sembla bastant claret, ens fixarem en les 5 darreres places lliures. I no. Perque tothom sap que en realitat només queden 3 vacants. Per tant, d'un putejat grup de colles de la classe mitja, sortiran les 3 que agònicament entraran a participar-hi.

Dic agònicament perque sembla clar que les colles que estan en la tessitura no s'han estat per romansos en aquest inici de temporada. Es procura anar a plaça sempre amb un programa de màxims, i  jo tinc seriosos dubtes de que aquest efecte causat per les tisores concursils pugui beneficiar a les colles en disputa. No coneixo realitats internes de les colles, pero em fa l'efecte que planificar la temporada en base a l'ansietat que provoca no saber si tindràs dret a participar, pot causar estralls futurs en colles on no acostuma a haver-hi l'exigència i/o pressió mediàtica que sí pateixen colles de més nivell per assolir certs objectius. Insisteixo que això és una percepció meva, al qual li han sorprès (gràtament) els bons resultats (fins ara) de les colles en qüestió, i que molts poden argumentar que aquest tipus de colles sempre es mouen còmodament en aquest primer tram de calendari, pero totes estan millorant registres respecte l'any anterior. Un altre debat és la idoneitat o no d'aquest índex que subliminàlment entra en les ments dels encarregats tècnics de les colles i influeix en les preses de decisions. Per tant, així com les topten+2 només concursen aquell dia (excepte les colles que disfruten/pateixen profundes rivalitats ancestrals) hi ha un altre grup de colles que concursen durant un any. Heus aquí la qüestió.

Deixem doncs la moralina, i anem de cara a barraca. Al tomatomate. Jo aposto per Gràcia, Terrassa i Xicots. Són pures sensacions subjectives i no vull que ningú se m'enfadi. Perque la pròxima amb pràcticament les mateixes possibilitats per mi, és Reus. Pero ara ho arreglaré. Reus potser serà, pel seu tarannà,  de les que no entrin gaire en el joc d'apretar. Fins hi tot, si entren, es plantejaran en assamblea la conveniència o no de participar. S'ho miren "molt" (i que ningú llegeixi "massa") a l'hora de tirar castells de 8 o el 2d7. Pero pot canviar si es troben en bona forma i encadenen algunes clàssiques. De fet, és la colla que per mi té més nivell una vegada agafa el punt de forma que necessiten. Faltarà veure en quina alçada de temporada arribaran a trobar aquest puntoG. A partir d'aquí, altres noms: Sagals, Marrecs, StCugat, Sabadell, Granollers, ElVendrell, Mallorca, Sitges, Guissona... Colles que el pitjor castell que segurament podrien oferir al Concurs seria igual o millor que el castell més valuós de les 2 últimes...