Tot gran port comercial es prolonga dintre la ciutat en barris on la taverna i el prostíbul són punt neuràlgic. L'habitual és que en aquests obscurs racons, la gent de pas o els que passen per allà tot perdent-s'hi sabent el que s'hi trobaran, vagin a aplacar  baixos instints fisiològics. Rarament hi veurem sortir de les reunions que es destil·len, manifests o iniciatives que apel·len a elevades ideologies. Tot tendeix a la sordidesa. Posem per cas, pero, que estem parlant de la zona portuària del segon port europeu en quant a importància comercial. On les reminiscències de la Lliga Hanseàtica encara estan presents. HAMBURG. Enclabament de la quadriculada Alemanya, on en la dècada dels 80 hi bullia un frenesí punk i okupa que ho arrasaba tot. Doncs en un d'aquest tuguris portuaris, elements de les classes més desfavorides i diferents minories socials van decidir apoderar-se d'un club de futbol modest i van voler convertir-lo en un aparador ideològic antisistema. És evident que la iniciativa era un pel quimèrica... si més no, pel que fa a la seva durada en el temps. I una vegada que l'ideologia calés entre els feligresos, calia posar-se mans a l'obra amb el tema esportiu. Encara més pelut.

Ah. Doncs el FC Sankt Pauli, el 2on equip d'Hamburg, el club del barri portuari amb la famosa Reeperbahn Strasse (carrer del pecat per excelència), el club que en els seus estatuts apela a ideals progressistes i declara la guerra obertament a les ideologies feixistes i d'ultradreta, el club que quan militava a la 3ª divisió tenia més assitència que clubs de la 1ª, el club de la samarreta marron com el tabac (per no dir el costo) el club l'estadi del qual té el porcentatge més alt d'assistència femenina (majoritàriament putes i lesbianes), estadi que rep als jugadors amb el "Hell's Bells" d'AC/DC... Doncs ha pujat a la Bundesliga.

Esperem que això els esperoni per contiuar participant en la FIFI Wild Cup que ells van organitzar al 2006 en el seu modest estadi Millerntorn mentre la resta del món incomprensiblement només tenia ulls per la FIFA World Cup. Buenu. La resta del món menys superpotències com Zanzíbar, Xipre del Nord (o turcoxipriotes) Gibraltar, Groenlandia o Tibet.

Rogeret. I tu em parles del Livorno com a club "autèntic"? Al Millerntorn-Stadion els marcadors són manuals i un homenet entrañable actualitza el marcador. El mateix homenet que deu encarregar-se de col·locar els 4 banderins pirates als respectius córners. HO SUPERES?

(2) Comments

  1. Arnau On 13/5/10 21:38

    L'St. Pauli ha estat un dels clubs menys estimats durant la meva infància (que per alguns encara deu durar), ja que quan jugava amb el Nàstic al PcFutbol 7, em fitxava a Ruben Vega, mitja de 72 (ho recordaran els més frikis de les rodalies), i em desfeia tot l'equip... quins temps aquells!!!

    M'he de reenganxar a moltes coses... aviat, espero, aviat...

     
    ru On 13/5/10 22:07

    1. no tinc res en contra dels santpaulians, però que me'n dius de la història d'haver de rebatejar l'estadi pq van descobrir que l'havien dedicat a un nazi?

    2. el livorn és PUR, l'estadi és ruinós, la ciutat pobra i bruta, la història de LUCARELLI romàntiquíssima i els insults a berlusconi constants...

    3. arnauet, tremendo...

    http://www.dailymotion.com/video/x14fnv_bal-chi-no-salta-e-un-fascista_sport