Tot va començar en l'immens i entranyable Mundial 82 del Naranjito. S'hi va classificar la selecció d'El Salvador, per primera i única vegada, encapçalada per la seva estrella Jorge Alberto González Barillas (anomenat "el Mago") Aquell equip va perdre els 3 partits de la fase de grup (una d'elles va ser per 10-1 contra la "potentíssima" Hongria) i va protagonitzar alguna tangana per entre mig per acabar d'amenitzar la cosa. Pero "el Mago" va causar tal sensació que va sortir escollit entre l'11 ideal del campionat. El PSG va posar el punt de mira sobre aquest increïble salvadoreny... i ja hi vam ser!

El dia de la presentació, no va aparèixer perque es va acollonir davant la seriositat francesa. Es va posar el Càdis a tiru, va escoltar unes quantes txirigotes, i no va dubtar-ho ni un moment. Li van canviar el nom pel de Mágico González (a Andalusia es porta molt canviar els noms d'esportistes extrangers, p.e. Rafaé per Dasaev, Manolín per McMinn o Pepe per...Hadzibegic) i va ser allà on es va forjar el mite de futbolista i fiestero (fifty-fifty) Alternava actuacions memorables amb no menys destacables ausències o faltes d'indisciplina. Li agradava consumir el seu talent i la seva carrera diluïda entre glaçons de gel. Se li permetia tot perque al Carranza no havien vist mai un futbol semblant. Es va fer íntim amic de Camarón de la Isla, un altre geni aficionat a passar les nits desvetllat (no rumiant, precisament) Havia partits en que arribava 5 minuts abans de començar, sense haver dormit després d'alguna monumental farra, i l'entrenador l'enviava a la suplència. Pero ui. L'afició gaditana començava protestar perque sortís i l'entrenador havia de cedir davant la monumental bronca. El club va haver d'encarregar a un empleat que es dediqués a despertar-lo cada dia a certa hora abans de l'entrenament.

Un dia va declarar: "Reconozco que no soy un santo, que me gusta la noche y que las ganas de juerga no me las quita ni mi madre. Sé que soy un irresponsable y un mal profesional, y puede que esté desaprovechando la oportunidad de mi vida. Lo sé, pero tengo una tontería en el coco: no me gusta tomarme el fútbol como un trabajo. Si lo hiciera no sería yo. Sólo juego por divertirme". GRAN. Tema apart són els nombrosos fills que se li atribueixen. Ens ho poden imaginar...

Sabieu que al 1984 el Càdis CF va baixar a 2a i el Barça va estar a punt de fitxar-lo? ULL. El van arribar a prendre a una gira pels USA i allí van coincidir ell i El Diego. El Pelusa sempre ha dit que Mágico González era millor jugador que ell. De fet, qui dominava millor "la culebrita" (mantenir la pilota damunt el peu i fer un quiebro en l'aire) era el Mágico. Aquí tenim una prova gràfica de la participació de Mágico en la gira.




I perquè no va acabar fitxant? El van advertir que al Barça tenia que ser molt més disciplinat. En aquesta gira americana, es va disparar l'alarma antiincendis de l'hotel on passaven la nit, i van sortir tots fora menys el salvadoreny. Estava a l'habitació amb una amiga recitant als millors poetes de la generació del 27. I Menotti allà fora "fumando espero"

(8) Comments

  1. Anònim On 17/6/09 21:17

    matthe le tissier tambien se merece un escrito , hay goles muy cojonudos . DTristan antes de lesionarse acia 8 regates en el aria con baselina y gol . Djalminha
    otro que o Bochini de Independiente
    padre futbolistico de maradona . Y asi hasta el infinito y mas alla .



    sergio

     
    Anònim On 18/6/09 10:00

    Aquí l'has clavada Calvet! Genial aquest paio.
    Ho havia llegit alguna vegada això que havia estat a punt de fitxar i fins i tot em sonava el tema de la gira, però no havia vist mai les imatges. Hauria estat fantàstic que haguessin jugat junts.
    Si no recordo malament, aquells van ser els darrers partits de Maradona amb el Barça, perquè la temporada 84-85, arriba Venables amb Archibald com a gran crack (ufff).
    I "màgico" llavors va fitxar pel Valladolid. Precisament ell va ser qui va tirar aquella mateixa temporada el famós penal de l'Urruti t'estimo.

    Casetes.

     
    Arnau On 18/6/09 11:55

    Diu la llegenda, que encara al Cadiz, durant un partit, li va demanar al defensa contrari si es podia adormir sobre el seu hombro, sino recordo malament era un Betis-Cadiz, i es veu que els del Cadiz no la tocaven.

    Més, crec que el seu entrenador era David Vidal, i que estan al Càdiz, van anar a visitar-lo els seus pares, i ni els va anar a buscar a l'aeroport, ni els va anar a visitar a l'hotel, i no els va veure fins que el mister el va obligar a anar-los a visitar...

    Finalment, crec recordar, que algun cop s'havia quedat adormit a algun bar, i havia arribat tard als entrenaments per aquest motiu... un geni, vamos!

     
    Anònim On 18/6/09 13:33

    Eloi, maco, El Salvador es va classifacar també a Mexico 70, o sigui, hi ha anat a dos mundials!

     
    ELOI On 18/6/09 15:26

    QUI ET VA PARIR!!!

     
    Anònim On 18/6/09 19:04

    Puto Crack!!

    Va jugar malament expressament un parit en que la Fiorentina l'havia anat a espiar, en feia de tots colors.....

    Aquí us deixo un enllaç on podeu veure una interessant entrevista d'un dels seus tècnics: David Vidal (bon altre!!)
    http://archivo.marca.com/futbol/magico_gonzalez/davidvidal.html

    Manel

     
    Anònim On 18/6/09 19:08

    No us ho perdeu:

    http://www.pobladores.com/channels/humor/andriusweb/area/15


    Manel

     
    Anònim On 19/2/10 12:47

    [url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
    [b]Necesitas ganar dinero y no sabes que hacer[/b]
    Hemos hallado la mejor pagina web en internet de como ganar dinero desde casa. Como fue de interes para nosotros, tambien les puede ser de utilidad a ustedes. No son unicamente metodos de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de metodos para ganar dinero en internet...
    [b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar-dinero-ya.com[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]