És el Double Gloucester. Anglès. Dur. Consistent.

Sabeu perquè és famós aquest formatge?

En aquesta setmana de grans aconteixements esportius (la final de Roma, il Giro, Roland Garros...) hi destaca especialment el Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake. Ja? Sí, gent. Aquella animalada que fan a Anglaterra rodant pendent avall darrere un formatge (el formatge) Realment una mina pels programes de zapping.

Doncs la barrabassada aquesta es fa cada primavera al Cooper's Hill ("condado" de Gloucestershire) per celebrar nosesapquè. En serio. Es té constància dels prop de 200 anys de la tradició, pero ningú sap del cert el seu sentit o significat. En principi, la cosa consistia en agafar el formatget mentre rodolaves, i llavors guanyaves=t'emportaves la peça a casa. FANTÀSTIC!!!. Es veu que el formatge es deixava anar uns segons després que tothom es llencés a autoimmolar-se, pero la picaresca es va anar perfeccionant al llarg del temps, i es va decidir llençar-lo 1 segon abans que tothom. Com que el quesito pot agafar velocitats de 110 km/h, agafar-lo desde darrera és pura SciFi, i ara guanya qui arriva primer a baix (sencer o sense cintura) Trobem varies anècdotes en el temps, com l'any 97 en que el formatge va impactar allà baix contre el respectable amb més d'un ensurt, o l'any 2005 que es van quedar sense ambulàncies degut a la magnitut de la tregèdia (MESUENAMESUENA, no per lo de la tragèdia, sino per la falta d'ambulàncies) Peasso estadístiques eh? Aquí l'element clau és el pub "The Cheese Rollers" que es troba a prop d'allà. Els valents que volen baixar aprofiten per embrutar-se com les guilles, i els que ja han baixat i necessiten xarop reparador, ja ho saben...

Aquí l'edició 2009. Hi trobarem autèntics especialistes, alguns que es disfrassen d'una manera impresentable i/o inexplicable (veureu el del cap del caball...) monumentals col·lisions i uns safadors a la línia d'arribada que s'ho passen de putíssima mare. Reconec que la cursa femenina em fa una especial gràcia. Oju oju.




Ja em perdonareu, pero hi ha pinyacus que els trobo...ESPECTACULARS. Heu vist com reboten?