O sigui, les meves conclusions d'una temporada que ja és història a Sta. Anna.
Primer de tot, no vull que ningú se m'espanti i que pensi que la meva il·lusió era atacar aquest castell que es comença a dibuixar aquí a l'esquerra (que potser també, pero molt potser) És una foto al·legòrica que penso jo que capta el salt de qualitat que es volia donar. Segon de tot, anem per feina.
Voleu dir que la cosa no es va començar a torçar aquella tarda de juliol en que el món semblava acabar-se a Altafulla i rodalies? Perque aquell dia, ningú sabrà mai com ens hagués anat, pero tot estava de cara per poder acabar amb la malastrugansa a l'hora d'afrontar el 2d8f fora de Tarragona i les seves festes grans. Aquell aiguat estival ens va fer anar de corcoll per provar el castell a Maria Cristina o Pallaresos (debat intens, aquest, durant 15 dies...), i com que segurament cap dels dies no era propici, va passar el que va passar: l'inici d'una relació més aviat escabrosa amb el 2d8f. Dels 3 dososde8 carregats, un (Maria Cristina) jo l'hagués tirat una setmana més tard (i no és a "toru" passat) , l'altre (La Torre) no tinc res a dir i penso que s'havia de tirar, i el del Concurs hauria anat millor a 2ª ronda i amb els nervis més templats. N'hem descarregat 2 més, pero el balanç és més aviat negatiu. Penso que aquesta estructura necessita ser replantejada, i ara per ara no m'imagino quina pot ser la millor solució i sóc conscient que per naltros ara es tracta de l'estructura més complicada de posar-hi mà.
De cara el 18 d'agost, els Xiquets de Tarragona no se si prenem més orxata, pantomàquet o amfetamines, pero la veritat es que St. Magí desde fa uns anys ens posa a cent...tontus. I aquest any la tècnica va apretat com mai i s'ha assolit algo molt gran...hitòric...per ser recordat pels anys dels anys. En càrrec meu, diré que jo, que sóc el pessimisme a ratlles (tal com em defineixen els meus amics de la colla) no ho vaig veure mai gaire clar sabedor dels problemes que hem tingut sempre per lligar el 2d8f aquell dia, pero tots hi vam anar, la Jove ens va donar més Red Bull, i matxada. Semblava que enguany podiem explotar com déu mana aquesta estructura amb la qual tan pit traiem. Feiem números i se'n sortien 4 de possibles comptant el que acabavem de descarregar. Jo, com que sóc el pessimisme a ratlles, pensava: voleu dir...voleu dir? Al final, tothom sap què ha passat. No és un castell que hem perdut, però els dos últims 3d8 segurament han sigut els pitjors desde que el fem amb aquesta alineació. No és un castell que ens haguem de replantejar, pero com diria aquell...ALERTA.
I pel que fa al 4... Ai el 4. El 4d8 de Mª Cristina es diu en veu baixa que és un dels millors que ha fet la colla en la seva història, tan per execució com per concepció, i allò ens havia d'esperonar per afrontar reptes superiors, pero el 4d8 tan maco es va espatllar per Sta. Tecla i hem tornat a aquell "camina i revienta" que han caracteritzat de sempre els 4d8 matalassers. Tampoc és un castell que ens haguessim de replantejar de cara a l'any vinent, ja que la base d'aquest any penso que és bona, pero sí cal un treball de mentalització sobre el fet de que per naltros sempre ha sigut un castell incòmode, poc atractiu, per omplir, per acabar bé, per complir expedient... Si ens sobreposem a això, EL FARIEM AMB LA POLLA.
Més coses, que avui em trobo embalat. Tinc la sensació que el 5d8 és un castell massa temut. O de repent ens oblidem d'ell. O perque no som gent, o perque falta alguna peça, o perque no posem fil a l'agulla... i després sempre acabem trobant una solució o altra. Pero no hi anem. No hem fet servir cap solució al setembre que no poguessim trobar al juliol o agost. Sóc molt pesadet pel que fa a aquest castell. Amb els qui parlo més ja ho saben, i quan parlo del 5d8 tremolen, pero es que estic tant segur que aquest castell ens faria creixer tant... Aquest no el podem fer amb la polla, pero sí que som una colla ideal per aquest castell. ENS CRIDA I PASSEM D'ELL!!!
I amb el tema del pilar s'ha de posar fil a l'agulla d'una vegada per totes. Hi ha gent que en sap molt de castells, que diu que què és això de no assajar el pilar... No s'assaja el 2 o el 4? Doncs el pilar ha de ser una estructura més en cartera. La cirereta del pastís que pot fet il·lusionar a molts tarragonins (i rodalies) potencials matalassers. Això del pilar, el cap de colla ho ha de tractar, pero, amb delicadesa. Escollir els pilaners no es pot basar només en aspectes tècnics. Els tècnics són els més importants, pero ull. Els pilaners, penso jo, han de tenir una visió de colla equiparable a la resta dels mortals... "y hasta aquí puedo leer". Un pilar nou vol dir obrir una nova etapa, i si ja està oberta, doncs donar-li molt més bombo.
De bo podem destacar que cada vegada tenim més assajos de qualitat, i és així perque hem trobat aquell punt en que els folres no ens dominen, sino al revés, encara que siguem poca gent. En un altre sèrie de coses, socialment i en l'apartat d'activitats més concretament, la veritat és que es nota que hi ha un grup abocant idees i portant-les a terme d'una manera molt encertada. Hi ha qui pensa que no està servint de gran cosa... jo crec que l'any que ve ja començarem a recollir els fruits d'aquesta feina ben feta. Segur que hi tornarem, amb més i millor. I de dolent? La secció-samarretes cal una revisió. És molt subjectiu, pero si no ho dic revento: la samarreta blanca amb mànigues vermelles, lletres vermelles i TAQUES GRISES és d'estètica més que dubtosa. Per gustos, colors, es clar. Pero ara parlem (mania tinc de parlar en segona persona del plural) de les coses dolentes dolentes de veritat.
Cal dir que hem tingut dues fieres menjant-se els mocs allà sentats durant 6 mesos mentre la Xarli ho acaparava tot, tot i tot? Decidir que pujarà Sutanu enlloc de Menguanu o que el 2d8f anirà en primera ronda, són decissions criticables pero respectables, i un error en aquest aspecte entra dintre del joc, pero no ser previsor en el tema de la canalla penso que és molt més greu. La situació castellera durant aquells dies (a part de la situació emocional per la caiguda i les seves repercussions) va ser molt dura per tots perque voliem volar pero ens havien tallat les ales. La sensació va ser d'opressió... molt extrany d'explicar. Penso que en una colla del nostre nivell, allò va ser un fet totalment inaudit. Una experiència irrepetible, no companys? I al Concurs es va viure una prolongació de Sta. Tecla, amb la tècnica sobrepassada pels esdeveniments (els de 15 dies enrrere i els del mateix dia) Tothom molt nerviós, pero uns no ho poden estar tant.
Per últim, m'agradaria recordar Premià. Hem de posar remei urgentment al fet de que sortir a més de 20 km. de Tarragona s'està convertint en un drama de dimensions lacrimògenament espectaculars. Aquest any ha sigut Premià, l'any passat Lleida i el que ve St. Joan de les Abadeses. Ens posem les piles? No agafem sortides? Hi tornem i d'aquí poc ja no ens voldrà ningú? Com a TOP TEN's fallem motíssim en aquest aspecte. Com tornaria a dir aquell...ALERTA.
En definitiva. L'escenari ens era molt propici. Les il·lusions màximes. La feina semblava bona i estavem convençuts. Es va descuidar un aspecte crucial. Llei de Murphy. Pero al senyor Murphy li vam posar fàcil. EJACULACIÓ PRECOÇ o COITUS INTERRUPTUS. Gràcies a déu tots dos fenòmens tenen remei... diuen. Si "uns" (aquells) necessiten "treball i concentració", naltros, una mica més de senderi. Amb una miqueta més, el que hagués canviat tot.
A servir pel que faci falta.
PER SAECULA SAECULORUM...AMEN

(13) Comments

  1. Arnau On 3/11/08 11:26

    Bones Eloi, gràcies per l'anunci a "bombo y platillo", intentaré no defraudar als que tingueu una mínima esperança/espectativa del meu Blog :D


    Puntualització, si TOT un clàssic, el primer 4d8 va ser a Sant Pere, despres dels dos id de 4d8 de Sant Joan.

     
    Leyre On 3/11/08 23:32

    a veure noiet, necessito de la teva/vostra ajuda (tu i el Roger s'enten) de la meva valoració de la temporada et redirecciono al darrer post que vas escriure, es veu que mentre jo aportava el meu granet de sorra a la causa cartoixana tu te m'avançaves fent una reflexió de l'estat actual de LA Colla tarragonina per excel.lencia (resumint pensem el mateix: hem rendit per sota de les nostres possibilitats) ara bé el drama personal, resulta que al final m'apunto a la blogomatalasseritis i no puc visualitzar el meu bloc de cap manera!!!, una petita ajuda gran Yoda! vaaaaa siusplauuuuuu!

    pd perque no linkes als nostres grallers?

    Leyre

     
    Leyre On 3/11/08 23:34

    volia dir "ara Ve el drama personal"...porto massa temps davant l'ordinador arrrrgghh!.


    Leyre

     
    Anònim On 4/11/08 13:34

    Deixa ja de donar pel cul Leyre, i més excercir de Xiqueta activa.

     
    Leyre On 4/11/08 16:17

    aiváloquemandicho!, el darrer comentari me'l prendria com un convit si no fos perque hi detecto un punt de mala llet, en fi "anònim" sento que creguis que el que vull és donar pel cul, res més lluny de la realitat, per cert no t'amaguis home...

     
    Arnau On 5/11/08 11:38

    Eh paiu!!

    Això de distinció de blogs matalassers o no, ho podriem considerar plagi? siguem objectius, eh!;)

    Per cert, als meus links, t'he deixat una petita perla per un dels temes que volies tractar... espero que et sigui útil, i trobis coses molt frikis!

     
    ELOI On 5/11/08 15:09

    Pero que collon sdius, Arnau? Si ens posem tontus, et podria començar a recriminar el títol del teu primer post. Mira aquí (http://mesqueratlles.blogspot.com/2008/07/oh-benvinguts-passeu-passeu.html) XAVAAAAAAL.

    I sí. El link dels stadiums ja el vaig veure només entrar-hi (hi havia un rastre irresistible) i la veritat és que és un ESCÀNDOL.

     
    Arnau On 5/11/08 15:44

    Tens raó, sabia que ho havia llegit a algun lloc, però no sabia on, mea culpa.

    Tot i que tu ens convidaves a Altafulla, i jo al meu blog.

    I'm working hard!!

     
    Anònim On 5/11/08 22:11

    tothom pot exercir de Xiquet de la manera que més li sembli o pugui amb la seva vida personal i laboral
    anònim l'has cagat!


    joan

     
    Anònim On 5/11/08 22:23

    Hola xiquets!

    Crec que hem d'estar orgullosos de la temporada tot i que molts ens esperàvem més d¡ella, sobretot després de sant magí. Prefereixo guardar-me les meves opinions.

    Hem de tocar de peus a terra i donar-nos compte que moltes colles amb un nivell tècnic inferior al nostre són capaces d'exportar grans cadtells a fora. I naltros no en som capaços, Altafulla i la Torre, per posar uns exemples. Però a Granollers ens tornaran a convidar? A Premià? ... A Vic sí que es va respondre, i crec que no costa tant.

    Penso, Eloi i companyia, que tot i tenir uns bons castells a Tarragona, per ser una colla, i ja no dic gran, hem de ser una mica més ambiciosos. Clàssica de 8 com a mínim!!

    I per acabar, després del teu xin-xin, que és per emmarcar i l'he repetit unes quantes vegades, trobo a faltar algun "you'll never walk alone", o el teu/nostre BORUSSIA! Però això ja era una cosa molt més marguinal.

    Records

    marc de sabadell

     
    Arnau On 5/11/08 22:41

    Eloi, em surt que has fet una nova actualització, però no la veig. Potser tens algun problema o alomillor el teu blog a adquirit vida pròpia (no sé el que seria pitjor).

    Penso totalment com el Marc, sobre les nostres actuacions fora, espero que amb la gent nova que ha entrat, almenys, molts d'ells ens puguin acompanyar als viatges mes llunyans, i fer millors castells, per això, haurem d'esperar a l'any que ve!

     
    ELOI On 5/11/08 23:13

    Doncs sí, agrairia que tota falta de respecte vingui acompanyada de l'identificació pertinent. Gràcies.

     
    Leyre On 6/11/08 0:59

    moltes mercés per sortir en defensa de la damisel.la, es nota que sou de la millor generació xavalets!, per cert Eloi jo tampoc puc visualitzar de cap manera la teva nova entrada, que te l'han segrestat o qué?

    Leyre