Qui ho hagués dit fa uns 3 anys, que la situació de la Ratllosfera (m'atribueixo amb tots els honors el bateig d'aquest nou terme -encertat???-) gaudiria de tan bona salut. Lluny queden aquells temps on alguns matalassers anònims (pocs) s'atrevien amb les polèmiques del web de la Jove, on lluitaven contra les "inclemències" baietes, i on alguns fins hi tot optaven per l'autoimmolació (gran moment Dídac-Dimitri, el que es va viure; permet-me la llibertat) I ara, guaiteu. Pero el panorama és millorable (sempre), i molt, sobretot per l'escassa i inexplicable participació del respecable. Perquè? Està clar que falta l'empenta de molts: uns perque no s'atreveixen amb un espai propi per la por a no donar la talla, altres que no es decideixen a escriure perque infravaloren les seves opinions (aquí n'hi ha amb clares tendències voyeurístiques i enquistats en no ajudar al nostre enriquiment) i altres perque tenen el PC ple de titaranyes. Lamentable. Us prometo que d'aquests últims n'hi han, i els podriem incloure, en un principi, dintre la "gent jove" de la colla.

REPÀS DE L'ESTAT DE LA NACIÓ:

MATALASSERS.COM: el primer blog que va tractar plenament i quasi exclusivament de temes matalassers. El nostre dia a dia vist per un pàiu o filibusteru (el Ru, encara que a mi m'agrada més dir-li Roger) que desde que va currar-se la criatura, sempre ha estat movent palanques i apretant cargols del nostre engranatje casteller... el que importa, vaja. Jo l'anomeno El Butlletí no-oficial pero oficiós de la colla, per aquesta raó. Sempre vaig pensar que necessitava un petit contrapunt (espereu que em repentino) per la "possible" (que quedi clar aquest incís de les cometes) poca crítica que hi poguéssim trobar en els seus posts. Escrits curts, intensos, directes, amb punts i apart, a vegades tan reflexius com la cara que li queda a ell després d'alguna prova poc definitòria... Moltes visites. I molts punts suspensius, Roger, que donen molt de joc i els he adoptat moltes vegades. Molta canallitis i algo de folritis, encara que es troba a faltar la foto-monument de la celebració que va marcar un abans i un després. Se suposa que estàs treballant en la nova imatge. Aquest gris és un estat d'ànim? El blog que va animar al (segons tu) autoanomenat Batista del Baix Gaià (reitero que és un símil poc afortunat) crear el Nonomésderatlles...........

LA MEVA PETITA VISIÓ DEL MÓN: curiós nom, quan a l'adreça s'ha reservat la fantàstica expressió "el món és ratllat". Aquí tenim a l'Arnau, un dels de la nova fornada, supurant testiculina, destripant i/o enaltint a polítics, futbolerus, baietes, tradicions, etc... Redaccions torrencials, escrits periòdics mostrant estats d'ànims i vivències a remarcar. Evidentment, el seu escàs recorregut com a matalasser pot limitar la seva crítica cap a l'entitat, pero estem parlant d'un pàiu jove amb molt de camí per davant. Llarga vida als nous Xiquets...els de les comilones...els del local clandestí...els malalts del facebook... Vull recordar però, que aquelles píldores sota l'encapçalament de "Al loro...." i "Ho haveu vist..." són plagis impresentables del "Finet i pel mig" i "Vaaaaa... pareulo" que ara fan vacances merescudament aquí en el meu espai. Mereixo una compensació. Per cert, els curiosos verd i groc que decoren el teu blog, què representen... el chartreusse??? Quan llegeixo aquest blog, una cançoneta em revé amb subtileza: "puta TV3 puta TV3 puta TV3 alé alé"

CARRER SANTA ANNA NÚM. 1: l'últim blog en arribar. El blog de la Leyre (matalassera desde fa molts anys, pero inactiva per motius laborals) és una miscel·lània amb tocs culturetes (literatura tan en versió prosaica com poètica, cinema, música, TV, turisme, pedagogia...) O sigui, que intenta cultivar-nos perque no caiguem sota la vulgaritat que ens envolta actualment. També amb una marcada predilecció per la canalla (remarcable esforç, el de currar-se una rondalla amb els petits com a protagonistes) La foto capçalera, una fotografia nostra a La Plaça Vella de El Vendrell, potser ens indica el seu anhel d'incidir en la nostra particularitat com a colla tradicional i amb l'encant que això comporta (???) Va inaugurar l'espai a començaments de novembre, per tant, fins que no comenci la nova temporada, no descobrirem el seu perfil com a crítica castellera. Lost in traslation entre novembre i abril??? Fons blanc neutre, i una plantilla del blogger que ho apreta tot una mica, no creus? Anyora al Sagués.

JORDI ANDREU AL WEB CASTELLER: aprofitant-se de l'eina creada per Cigró&JoanBo, el Jordi fa una ampliació del camp de batalla després de fer un repàs desde el seu programa radiofònic. Anàlisi exhaustiu de les colles, amb tecnicismes i noms propis. Uns temes només analitzables per castellers entesos de la matèria. És un apassionat i ho demostra en els seus escrits. Potser la gent no els comenta perque abrumen (potser), pero són necessaris. No es poden esperar anàlisis similars desde el nostre periodisme. A la retina queda la polèmica sobre la no-actuació d'Altafulla al juliol. 60 comentaris, pàiu. Menys mal que vas escriure més com a alafullenc que com a matalasser. Ara que ho dic... no hagués estat malament...els que ens va la marxa (sí, m'hi incloc) desde una i altra banda, ho haguéssim agraït, no?

JORDI SAGUÉS: el patriarca. Actualment inactiu. El molt puta és va quedar el terme "xiquets" a l'adreça. Hi trobarem un treball de divulgació i recerca força remarcable i curiós. Curiós perque...com ho trobaves, tot això? El patriarca ja va sortir al seu dia al QD9 ensenyant el seu blog. Va crear-lo per contrarrestar la seva poca disposició purament castellera. Vull anunciar que últimament ha donat senyals de vida al blog de la Leyre i... al Traveler Casteller on actualment va el 24 del rànking!!!

EL TOC DE GRALLA MATALASSER: l'espai dels nostres grallers, una mica abandonat últimament. Blog sense gaires pretensions, que compleix la funció de punt de trobada dels grallers i el seu entorn. Jovenalla sana, que no abunda, eh pajarus? En el seu entorn, podriem destacar el blog del Raúl, graller d'arrels andaluses amb una predilecció especial cap a la veneració d'icones de la Cristianitat (podeu veure que en tenim per a totes les mides i colors), el de la Laura referit al món del bàsquet, la Bea , la Mirèia i el Jordi Giménez.

XIQUETS TGN AL FACEBOOK: l'espai creat pel Pep Martí (ara anomenat Pepoak... no ho entenc perque jo diria que el sufix euskera -ak és pels plurals, no?) per obrir temes (encara no ho hem fet), per compartir fotos i vídeos. Bé... algo inevitable.

WEB DE LA COLLA: l'espai oficial (i oficiós) de tots naltros. Sempre he pensat que les webs, si es renoven cada 7,8,9,10 anys???, doncs s'han de fer a consciència... innovant molt, perque és un producte que envelleix molt ràpid i malament. I la web de la colla és molt normaleta. Crec que tots ho tenim clar. Amb uns serveis mínims de fotografies i agenda. Amb poca txitxa i disseny molt auster. Va haver-hi un projecte de fòrum claussurat per por a que es convertís en una verduleria. Potser ara ja no fa falta. Ja tenim el blog del Roger JAJAJA. Es pot arreglar?


Evidentment, no m'oblido dels comentaristes habituals Manel Nadal (dinosaure de dinosaures), Joan, Nando, Jeroni, Piñas, Sergio o com no, germans Guim (plens de lírica ells) I els que no anomeno, ja m'ho perdonareu, pero és que no us heu esforçat prou. I els que no dieu ni piu, que us donguin! Gràcies.

Ha quedat clar que tots aquests enllaços d'aquí dalt no són competència? Ens retroalimentem. Cony! Que us estic fent propaganda!

Si em deixo o m'he perdut alguna cosa pel camí, feu-m'ho saber, sius-plau.

(12) Comments

  1. ru On 29/12/08 20:08

    però esto que és!! No Empecemos A Chuparnos Las Pollas Todavía!!!

    per favooooooooooor!

    i sobre lo del batista, d'acord, potser els puretilles (hem treus 10 anyassus mascle!) no teniu clar l'asuntu, la veritat, però, és que t'envejo que no el coneguis... quina mena de personatge sóc que coneix el nom del putu amo del wrestling hispà!!

     
    Anònim On 29/12/08 21:59

    plas,plas eloi! jajajajajaja! molt bona aquesta actualització.

    La veritat que últimament m'he convertit una mica en un voyeur; tot i haver acabat la temporada de castells em continuo passant pels frikibloggers (Ru, Nau, Leyre i el teu) sense escriure res!
    Però la veritat, he estat quelcom enfeinat per pensar mínimament què escriure...
    El Manel (Dinosaure on els hi hagi) és el Manel Nadal (lopenski)? jajajajaja!

    Bones festes a tothom!
    Salut!

    P.D.:Com és que vas venir a preguntar-me a mi si sabia qui era el Batista? ?_? Encara em faig aquesta pregunta...:P

     
    Anònim On 30/12/08 14:16

    gràcies per la part que em toca eloi

    però també hauries de pensar que si no hi ha més gent que escriu i fa coses potser és per la falta de temps...no??

    o potser tu en tens molt cabronet...jejejeje

    ala,bon 2009 i a tornar a fer el 3 de 9...
    oi que rima bé??

    Jordi

     
    Anònim On 30/12/08 16:38

    "I els que no dieu ni piu, que us donguin! Gràcies."

    De res.
    Vicenç.

     
    Anònim On 30/12/08 19:24

    podriem demanar un avio , no ?

    Bon any per a tots . Sergio

     
    Arnau On 30/12/08 19:36

    A mi també em va preguntar sobre batista, Nando!!!

    Gracies per la publicitat, i per la crítica, sempre constructiva!!!

    Potser ens haurem de reunir els altres bloggers i parlar del teu, oi?

    És obvi que em vaig inspirar en el teu "vaaaaa...pareulo" i això, però ja et vaig dir que agafava el millor de cada blog, vosaltres vau ser auto-didactes, i jo he apres de vosaltres... et pots sentir un mestre!! jajaja

    De totes maneres, al local (el dels joves!!) sempre hi seràs convidat de part meva, que és el que volies desde fa temps, ho se!!

    Bon any nou a tots!!

    Pd. Espavila al GEO, que et creixen els enanos (No només el Ru, sinó ara l'Oriol també!!)

     
    Leyre On 30/12/08 20:40

    ai mare però si ELL ens publicita!!! comhihamón! bé, gràcies per la part que em toca.
    Ara si no us sap greu tres preguntes, dues generals: Qui és en batista? i on està el local de "joves" i qué s'hi fa?
    la tercera a l'Eloi (concretament);podries aclarir-me lo de lost in translation?, no t'he entés.
    En quant a la crítica: la fotillo de la capçalera és perque copça la essència de la tradició i blablablabla i sobretot perque m'agrada molt,de fet en principi era provisional per alló que queda extrany titular carrer santa anna damunt d'una imatge de la plaça vella, però...m'agrada massa i no la canviaré (crec).
    Fa res parlant amb un amic a propòsit del bloc va escapa-se-li que era espessa (uuuups) va arreglar-ho amb faries bé de posar-hi més punts i a part, aquest darrer comentari l'homologo amb la crítica al format.
    És obvi hi hauré de fer alguna cosa.

    Pd si, eyoro al Sagués i tu també no ho neguis.

    matalassers Bon any 9 !

     
    ELOI On 30/12/08 21:29

    VARIS

    Nando: el Roger em va dir k si fos més jove segur que coneixeria al Batista, i vaig fer la prova amb tu i l'Arnau. A tu et va costar una mica, no ho neguis.

    Vicenç: el gràcies anava pels que han escrit. Si tornes a intentar-ho, segur que pots millorar-ho. És com el "brain training"

    Leyre: Lost in traslation entre temporada i temporada (castellera) Suposo k el blog entrarà a ple rendiment quan comenci el show.

     
    Anònim On 30/12/08 22:16

    Eloi...my friend...

    Serà que no hi ha Batistes al món...i sense llegir l'escrit, doncs no ubicava el tema jejejejeje.

    apali!

     
    Anònim On 31/12/08 11:32

    EI ELOI, T'HAS QUEDAT A GUST, PERÒ L'HAS CLAVADA.
    REALMENT NO HAGUÈS CREGUT QUE AQUESTA EFERVESCÈNCIA FOS TANT PRODUCTIVA SI LES NOVES TECNOLOGIES NO HAGUESSIN ESTAT AL VOSTRE ABAST I LES MANIPULESSIU AMB TANTA DESTRESSA.
    COM TOT,ENS CAL AFINAR I ENCARA MILORAR, PERÒ AIXÒ JA HO FAREM LA PROPERA TEMPORADA, ARA A PASSAR-HO BÉ BLOGGERS, COMENTARISTES VARIS, RUNNERS I TOTA LA FAUNA MATALASSERA; OBVIAMENT LA MILLOR DEL MON.

    BON ANY 9 A TOTHOM !
    MANEL NADAL (DINOSAURE DE DINOSAURES)
    PD: NANDO, SÍ, SOC JO.

     
    Anònim On 1/1/09 20:17

    Bon Any Eloi, i a tots els Xiquets, matalassers, ratllats, matalassos, els d'allà dalt, etc... continuarem lluitant, que ningú ho dubti !!!


    joan

     
    Jordi Sagués On 15/1/09 5:43

    Aquí el patriarca només per dir que encara no sóc mort, sóc de parranda!

    I com ho trobo/trobava? Això ja forma part del secret de sumari... Però bàsicament amb el Google (ostres!, acabo de revelar un secret!).

    Bona feina amb el bloc!

    una abraçada,

    Jordi.