Aquesta és una de les frases de l'encapçalament (amb la veu del JordiSuri i fantàsticament amenitzat amb música de Pascal Comelade) del programa setmanal "Pilar de vuit" que fan el Jordi Andreu i la Gemma a Altafulla Ràdio. Un programa que ha complert 2 anys en antena augmentant el nombre de col·laboradors/comentaristes/convidats (tota una fauna de periodistes, castellers, afeccionats i frikies de diferent pelatge i condició) Un espai que no sé quina repercussió té al poble i rodalies (com la majoria d'espais emesos per la ràdio local) pero que gràcies al seu blog, ho pot escoltar tothom. Un espai que sé que els hi costa realitzar cada vegada més per les hores de dedicació que comporta, amb unes instalacions força apanyades (una ràdio local prou envejable) pero amb un altruïsme total. PER AMOR ALS CASTELLS. I que gràcies a la malaltia absoluta que pateix el Jordi per aquest nostre mundillo (de fet, no és periodista), hi trobem un tractament força global (es parla de les colles del voltant com Altafulla, Nois i TGN, pero també es fa un especial seguiment de les grans) i un coneixement força elevat del que s'hi cou. I a més s'han sentit declaracions inèdites i sorprenents en exclussiva (com burxes, pàiu) com les del Xevi Castellví demanant que Valls es plantejés la possibilitat d'obrir la Plaça del Blat a colles de fora, o la possible alineació d'un hipotètic 2d8 de la JoveTGN per part de l'anterior cap de colla... Declaracions que en altres mitjans haguessin tingut una repercussió major, pero potser (???) han ajudat a que el programa tingués un major ressò.

Penso que aquest programa ha servit perque els de l'Ona La Torre es posessin les piles. Desde fa poc ja tenim un altre programa al Camp de Tarragona/Baix Gaià, anomenat "La Torre...de 7", on hi trobem una versió més tertuliana i en clau local torrenca. Potser aquest programa hauria de fer reflexionar als Castellers d'Altafulla, ja que crec que aprofiten molt poc el programa emès a Altafulla. Si voleu escoltar el programa torreru, el trobareu penjat al blog de l'Huguet.

Aquesta és la meva manera d'agraïr la confiança que han tingut en mi sempre que m'han demanat de participar-hi, encara que moltes vegades hi he estat de mer convidat de pedra (com aquest en que els altres tertulians i gran parella Ocaña&Brotons ho van bordar)

Us encoratjo a seguir. Espero tornar a sentir ben aviat la musiqueta (que així m'agrada definir-la) del geni de la Catalunya Nord, per obrir el vostre programa.


Sí, m'ha quedat tot un pel seriós, pero l'ocasió s'ho valia.

(9) Comments

  1. Leyre On 1/12/08 18:20

    aprofito aquests espai perquè no en tinc d'altre però, és que em moro de curiositat...qué és el que han dit al diari de taragona per provocar-nos?.Gràcies.

     
    ELOI On 1/12/08 19:03

    Fan un miniresum de la temporada

    Res a dir pel que fa a l'escrit.

    Si passem a les fotos, una de Vilafranca, una de la Vella i el 3d9f dels amics de la JoveTGN.

     
    Leyre On 1/12/08 19:27

    home Eloi, personalment crec que si alguna colla ara deu estar emprenyada i amb raó són els de la joves de valls.. la colla que ha fet més mèrits de la província perque li publiquin una foto mida pòster del cinc de nou folrat a qualsevol resum de final de temporada (per mi i sense rival possible la campanada del sud 2008), mooooooooolt per sobre de la vella que també té fotillo al minirresum, en quant als d'allà baix, pensa, nou anys nou! per descarregar-lo altre cop, ni nosaltres hem tardat tant ;D ...

    pd: i si,gràficament el resum hauria pujat de nivell amb el nostre tres i la catedral de fons.

     
    ELOI On 1/12/08 19:35

    Pero jo no em queixo de que surti el 3d9f lila, que ha de surtir. Em queixo de que no surti el nostre. Ho trobo provocador.

     
    Leyre On 1/12/08 20:12

    trobo molt més provocador que no surti el castell estrella del camp de tarragona 2008 (que no és altre que el 5/9f de la joves) o que no ens dónin per carregat el tres de nou de santa tecla (perquè ho està, li pesi a qui li pesi que diria Aquell), de tota manera si creus que als media locals es juga brut amb determinades colles, et convido a que en facis un post d'aquells canyeros(que tu en aixó està bregadot bandarra!), més d'un mereix que li piquin la cresta, encara que sigui per via extraoficial.

     
    Anònim On 1/12/08 20:26

    MOLTES GRÀCIES ELOI.

    però ja saps que és gràcies a tots els amics, que com tú veniu a les tertúlies quan us ho demano, que el programa funciona.


    Jordi i Gemma.

    pd: i perdona pel descuit de l'últim programa. De veritat que em sap molt de greu.

    SERRALLERIA CALVET FOREVER!!!!!!!
    Els millors aluminis del mercat etc etc...

     
    MIA On 2/12/08 9:21

    Eiii...desde l'altre banda del puntet, voldria encoratjar al Jordi i a la Gemma pq segueixin amb la tasca del programa. Tot i que en poblacions petites com les nostres, de vegades, sembla que el que fem no té repercusió, us puc garantir que les crítiques, comentaris i demés son excel·lents. I el més important, esteu contribuïnt a la "causa" castellera que és en definitiva del que es tracta. Salut i llarga vida a "pilar de vuit".

     
    Anònim On 2/12/08 15:06

    Eloi. no entenc com encara creus que el Diari faci justicia amb les informacions castelleres i les fotografies que corresponen.
    Ja deus saber que fa temps que "naveguen" en aquest tema , que a algú d'allà dintre li fa més nosa que altra cosa aquesta "tradició secular",(només has de veure la quantitat de periodistes que han reportat els catells les darreres temporades)
    Per tant, no podem demanar que siguin justos, equànims,objectius,..., tant sols podem veure unes tendències, més o menys intencionades, "sense cap partidisme". El millor que pots fer és riure, ...i que els vagin donant aire.
    El tema del Pilar de Vuit, és un oasi de febre castellera que reconforta, on tots els malalts tenen la seva dosi i saben com medicar-se. Aixó és medicina i el demés "figues from antoher place"
    salut!
    Manel Nadal

     
    Anònim On 3/12/08 18:35

    Sepuede escuchar el programa por internet ? . Y que les passa ha los del PANFLETO DE TARRAGONA y sobretodo ha su cronista que és totalmente imparcial de lo lila que és . Buenisimo Eloi lo del rugby me gusto mucho , que no sea el ultimo gracias.

    Sergio