El passat 7 de setembre, els Xiquets de Tarragona vam actuar per enèssima vegada a Torredembarra per Sta. Rosalia (com no podia ser d'una altra manera) i al Salvador Cañellas (històric casteller dels Nois) li van fer arribar un ramet d'alfàbrega (no se si casualment o fet espressament) i ell s'ho va fer venir bé per fer una mica de conya marinera amb els altafullencs que formem part dels Xiquets de TGN (en aquella diada, els agraciats vam ser el Jordi Andreu, el Pruden i servidor) Ens va oferir una mica d'alfàbrega per espantar els mosquits. Va estar bé.

Pels que no sabeu de que va el tema, només dir-vos que històricament (encara que són coses que es van perdent) als veins de La Torre se'ls han anomenat escarabats i ells a naltros mosquitaires. Pel que sembla, tot això ve perque a Baix a Mar d'Altafulla hi havia uns aiguamolls on abundaven els mosquits, i la magnífica platja de la Torre estava plagada d'escarabats. Buenu.

Això ve a cuentu perque sembla que últimament s'intueix un recrudiment de les hostilitats (permeteu-me el símil bel·licista) entre les 2 colles veïnes. CASTELLERS D'ALTAFULLA I NOIS DE LA TORRE. Una rivalitat que no passava pel seu millor moment, potser perque les 2 colles no anaven a la par pel que fa a resultats, o perque ara una o ara l'altre passaven per mals moments... i segurament ha fet falta algun factor extern com a guspira per encendre la flama de la superació, sempre alentada pels moviments del teu rival. Altafulla ja venia de l'any passat amb algun castell de 7 i tota la gamma de 6 complerta, amb una certa ventatje respecte els veïns. Els Nois van escollir enguany com a nou cap de colla al Jordi Cañellas mostrant una "cara nova" al capdavant i pel que sembla la jugada va funcionar recuperant una mica d'ambient. En canvi, els liles donaven un pas en fals, fent marxa enrere el cap de colla sorgit a començaments d'any i recuperant els capos de sempre. Sembla pero, que ho van solucionar prou bé. Arribat aquest punt de la temporada, ens trobem amb les 2 colles empatades en tot (rànkings a banda on potser prima la diferència de nombre d'actuacions i on falta clarament l'actuació-diluvi universal del juliol a Altafulla) 3d7, 2d6, pilar de 5, 5d6... (que els Nois no facin 3d6ps ho trobo anecdòtic) Veurem com acaba la temporada, on Altafulla per St. Martí i Nois per Tots Sants acabaran de decantar la balança cap el seu costat, o es reafirmarà la igualtat imperant.
Com ja us heu donat compte, m'he reservat les valoracions corresponents, encara que és obvi cap on tiro jo. Cadascú que observi i extregui les seves pròpies conclusions. El que sí que espero és que comencin l'any que ve amb molta feina feta i ens brindin un 2009 calent al Baix Gaià. Tots hi surtirem guanyant.

1 Comment

  1. MIA On 18/9/08 11:54

    Doncs sí...Està sent molt interessant aquest any i el que et puc dir és q per part dels Nois tenim:
    -gent engrescada, amb ganes i motivada
    -tronc de 3 molt segur i treballant el 4
    -futur immediat, any 2009. Aposto per la consolidació de 3 i 4 de 7 així com la possibilitat de posar-hi agulla (tal i com comento en el meu bloc)
    Eiiii, és la meva opinió...pel que jo veig, encara que és el Jordi Cañellas, cap de colla que ens ha dut on som ara, qui ha de dir per on hem d'anar.
    Per donar una mica d'ambient...he vist una molt bona progressió en els castellers d'altafulla desde la seva actuació a baix a mar, on la veritat no els hi veia ni el 3d7, ni la Td6, ni el pd5 per aquest any...per tant la sorpresa ha estat molt grata i ha fete q ens espaviléssim de valent. Ho sento per ells, però espero pasar-los per sobre l'any q ve!:-P
    Salut i catells!!