Una petita conversa amb la Leyre divendres passat al local em vindrà a huevo per obrir un altre post. Estavem parlant molt per damunt del món internàutic casteller, i ella em va deixar anar : "Les polèmiques del WebCasteller estan mortes" PAUSA DE 3 SEGONS "Els polemistes de sempre ja no tenen aguante" PAUSA DE 4 SEGONS Una altra frase que no reproduiré per lo delicat de l'assumpte tot deixant anar una subtil insinuació.

La conversa també va incloure mencions al nou forum "La Pinya" i els seus pobladors. Tota comparació és odiosa, pero senyors, jo hi entro sovint i la veritat és que només m'ajuda a informar-me de dades estadístiques i objectives. Les opinions, o brillen per la seva aussència o per la seva banalitat. Normalment tot deriva cap a al·lusions a possibles farres (quin mot tan postadolescent) o a lo superiupi que s'ho va passar aquell/a en la trobada de colles universitàries (amb tot el respecte per els castells que poden arribar a fer, vale?) Estic d'acord que les polèmiques ja no són el que eren, perque segurament tindrà tota la raó del món quan diu que els polemistes de tota la vida s'han fet grans (ho desconeixo, poser alguns ja eran grans quan van començar) pero aquest nou forum, o canvia molt el panorama, o no aguanta 15 segons del primer assalt. Inclús ara amb els grans agitadors del WebCasteller en Stand-by, qualsevol petit comentari suggereix molta més informació que la de l'altre. Vull deixar clar, pero, que la iniciativa és bona, tot suma, pero personalment no m'atreu ni m'ho passo bé. Hi entro rutinàriament. Segur que millorarà, no el forum físicament, que poques possiblitats més pot oferir, sino les opinions que hi trobem.

En canvi, el WebCasteller, animat per blogaires periodistes i experts diversos en la temàtica, dóna peu a altres tipus de debats. I segur que al cap de l'any ens trobarem amb 5 o 6 polèmiques d'aquelles per sucar-hi pa, que et motiven, que t'emprenyen, que et fan esclamar dabant el monitor, que et fan riure... La majoria amb un grau molt elevat de tarragonitat...Aquestes polèmiques d'ara són hereves de les creades en el web de la Colla Jove, les que jo considero genuïnes. Era un espai salvatge, on no hi havia classificació per temes, on totes les opinions sortien per pantalla a mesura que s'anaven entrant, i on el catxondeo, el terrorisme i les parrafades ocurrents eren la norma imperant. Sóc totalment conscient que estic fent propaganda de la colla rival, pero negar que gràcies a la seva web m'ho passava de puta mare llegint tot aquell sidral, seria faltar a la veritat clamorosament.

Que. Se'n recordeu?

(5) Comments

  1. Jordina Estopà Masdeu On 2/7/08 10:42
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
     
    Jordina Estopà Masdeu On 2/7/08 10:42

    (passava x aki)

    allò eren polèmiques!
    era un no parar! et conectaves sempre x veure com evolucionava la disputa, o avere què li deia què a qui.

    feia temps que ni hi pensava!

    salut i sort aquest cap de setmana!
    (teniu actuació, no?)

     
    Jordina Estopà Masdeu On 2/7/08 10:42
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
     
    ELOI On 2/7/08 11:25

    Ep! Que passa aquí! Jo no he eliminat cap opinió!!!

     
    Anònim On 13/7/08 23:44

    Força d'acord amb el que comentes. Les polèmiques originals tenien un punt de genialitat però eren insostenibles. Si ho recordes, cap al final ja van anar perdent qualitat precisament per l'aparició, cada cop en major proporció del tipus de personatges que poblen lapinya.cat.
    Com dius, és una iniciativa estimable i tot suma, però la veritat és que bàsicament hi ha molt d'adolescent sortit que mira de lligar desesperadament. A mi personalment se'm fa difícil llegir la web perquè les signatures de la majoria de participants (amb muntatges barrocs dels millors castells de les colles respectives) ocupa més que les respostes mateixes. De fet, és estrany trobar una intervenció que contingui més de vint paraules...
    És a dir que potser ens falta alguna cosa, però lapinya.cat no n'és la solució. D'altra banda, potser tot plegat té a veure amb un canvi de model: ara els més malalts tenen (tenim) blog. I, de fet, el que jo crec que haurien de fer els de webcasteller és oferir blogs a més gent. Amb prou feines som quatre els que escrivim assíduament...
    Sóc el Guillermo Soler (encara mullat després de la tempesta d'Altafulla),