Maig. Època de treure's les lleganyes parsimoniosament per a uns o de desvetllar-se fent ciclostàtic o joging per altres. I no és cap crítica o lloança. És constatar la manera de "ser criats i créixer" que han mamat les colles de TGN o Valls (els "uns") o les colles de l'àrea no tradicional (els "altres") Són dos modus operandi que al maig es mostren en el seu màxim esplendor i que en el segon cas indicarà quin camí (bo, psi.., mira.., dolent) seguirà cada colla al llarg de la temporada.
En aquest segon grupet, sobre el qual centraré aquest post, hi trobem la colla degana dels nouvinguts, els Minyons de Terrassa, que travessa una greu crisi de camises desde fa algunes temporades i que està tenint serioses dificultats per demostrar el seu catxé per les places que tan generosament (€€€) valoren la seva participació. Robant-lis protagonisme hi trobem els sempre aplicats i eficients Capgrossos de Mataró, que en poques setmanes es planten dels castells de 7 als castells folrats (en aquest cas el 2d8f, castell que per altra banda encara no han pogut portar a plaça els Minyons de Terrassa) Uns mataronins l'arrancada dels quals ja no pot sorpendre a ningú, pero que si ens atenim a les declaracions una mica (una miqueta) més ambicioses del seu nou cap de colla (comparades amb les sempre equilibrades i cauteloses paraules d'en Castellví) pot fer pensar que aquest any podria ser el definitiu per acabar amb el tirànic G-4 i afrontar amb decisió l'espectacular pas cap els gamma extra (sempre que ho permeti la logiquíssima por en aquest cas, d'afrontar els elevats riscos que això comporta) Seria la gran efemèride castellera de l'any.
També hi podem trobar en aquestes colles matineres els Castellers de Sants. Una de les revelacions de la temporada passada que estan demostrant ja que l'any passat anaven de debò i que estan preparats per entrar de ple dret en el grup de colles de la segona fila de la graella(Xiquets, BCN i Jove) Sembla que definitívament han adquirit la solvència i el domini necessari en els castells de 8 (molt abans que les esmentades anteriorment) per afrontar amb més decissió fites superiors com el 5d8, 3d9f o 4d9f, castells que els acabarien de situar en aquest grup de colles. Caldrà veure com tornen de vacances per atacar aquestes superestructures, com torejen la pressió en una Mercè cada vegada més emocionant per la rivalitat que tenen amb els de la camisa vermella, i com mentalitzen a la canalla sobre possibles accidents i entrebancs en el camí, fet que l'any passat va ser cabdal en els 2 intents de 3d9f. Caldrà prestar molta atenció a aquestes 2 colles, Mataró i Sants, Sants i Mataró, blau i gris, gris i blau, perque d'elles dependrà en gran mesura que hi hagi novetats remarcables en aquest nostru panorama casteller.
Els demés, els que encara ens estirem i badallem i ens han de cridar l'atenció unes quantes vegades per desvetllar-nos, ens queda anar habituant-nos a la llum del dia, fotre'ns una bona dutxeta canturrejant, un bon bermutet, i escalfar l'ambient de mica en mica per arribar a les nits màgiques d'estiu en plena forma disposats a les més grans emocions. Mentrestant, mentre el Nàstic s'especialitza en salts mortals sense xarxa, mentre la romeria del Rocío intenta cohabitar (amb molt d'èxit!!!) amb les "human towers", mitja Ejpanya es mossega les ungles per l'Eurocopa (Villar dixit: "Estan diciendo NO AL FULBOL, NO AL FULBOL!!!), mitja Ejpanya perd els nervis a pocs dies de l'EuroChikiliVisión (prometo ser un dels pocs que no ho veurà) i el Reus Deportiu es planteja convidar al Trapezi a la dubtosa parella d'àrbitres portuguesos de l'altre dia...mentrestant dèia... veurem si aquestes colles ens fan desvetllar sobtadament del nostre sòn de Bella Durment. Ah! I si una cosa està més clara que mai, és que els verds estan en un altre planeta. Oi que ja venen les Fires de Maig?

1 Comment

  1. Anònim On 13/5/08 21:39

    home... bon dia !!!


    joan