Cullons quina arrencada. I no pel nivell purament casteller mostrat a plaça diumenge passat amb un 5d7 més propi del "catenaccio" amb que Trapattoni ("il Trap") desquiciaba als seus rivals (per altra banda, tampoc el podiem fer d'una altra manera a hores d'ara) i uns 4d7 i 3d7 purament anecdòtics. La veritat és que el començament d'exercici ha estat sucós sucós amb el Concurs com a teló de fons de tot plegat. I és que les polèmiques han tret fum com fèia èpoques que no passava, i una vegada més ha sigut Tarragona qui ha encès la guspira de la flama de la discòrdia. Els assajos estan sent dels més multitudinaris que es recorden a aquestes alçades de la temporada, s'està apretant en el cabdal tema de captació de canalla nova amb possibles resultats satisfactoris en un breu lapse de temps, i recordem que tot això ve precedit d'una assamblea mogudeta mogudeta on la guillotina va actuar després d'uns anys amagada al quarto de togues. Bé, promet, veritat? Tot i això, vull deixar ben clar que no vull robar-li continguts al Roger amb el seu "blog-pàgina de successos matalassers" i que només responc al cable tirat per ell. Doncs som-hi.

Divendres abans d'assaig vaig consultar el correu i quina va ser la meva sorpresa quan el nostre capo d'activitats em (ens) convocava a una tertúlia post-assaig per tractar el tema estrella de la inclusió en ronda conjunta del Concurs del 5d8, 4d8a i 3d8a. La veritat és que va ser una motivació més per sortir de casa un divendres vespre fres i plujós. Una vegada més, toca aplaudir al Gerard per totes les seves iniciatives. Esperem que no es relaxi. El ponent: Jordi Andreu. El mateix que està triomfant en el seu blog del Web Casteller fregant les 100 entrades. Récord absolut en les polèmiques? La resposta en aquesta tertúlia va ser bona pel que fa a la participació pero millorable al meu parer, i crec també que aquest tipus de xerrades funcionen millor en petit comité i amb controlades dosis d'alcohol per la dishinibició, ja m'enteneu. Pero també reconec que és molt interessant fer saber tots aquests temes i intringulis a neòfits i a demés castellers amb qui no tens el gust de tractar habitualment sobre aquests temes. És una activitat que si li donem continuïtat pot donar un plus a l'assaig de divendres i pot fer animar a molta més gent perque s'apropi al local. Això sí, hi ha d'haver algun element extra (charteussià, antillà o de les estepes russes) per calentar l'ambient. Un encert, que entre tots hem de perfeccionar per quan ens despertem dissabte al matí i flipem una mica més.

Sobre el tema en qüestió, el Jordi va exposar d'arrencada el que apareix en el seu blog, i mantenint ell el protagonisme, a tothom li va quedar més clar quins eren els possibles pros i contres de la mesura. El moment més trascendent va ser l'aparició del petit Jeroni exposant els fets culminants (sopar i votació dels capos de les grans, votacions del Consell Assessor, anècdotes i maneres d'actuar d'uns i altres...) i l'aportació de Joan Sala Sr. indicant quina crèia ell que havia de ser a partir de ja la manera d'actuar de la colla. Anem al gra? Com va quedar clar, ningú present en la xerrada va trobar adhient la mesura, primer pel desprestigi flagrant que pateixen aquests castellassos, i segon ja que amb el 2d8f ha servit de ben poca cosa i qui ens asegura que d'aquí 2 anys no es vulguin incorporar en ronda conjunta el 3 i 4d9f i anar tirant de beta?...trobo una mica fosc el fet de demanar l'opinió de les grans colles (amb votació inclosa) per després tirar pel dret... igual de fosc trobo el fet de que la Jove presenti només dues propostes que curiosament seran aprovades amb la insistència del Consell Executiu (xantatge a les colles grans de suprimir la 5ª ronda, p.e.)...hi haurà sancions a les colles per pèrdua de temps? Per mi aquest punt és el més important de tots... Majoritàriament l'opinió sobre la manera d'actuar de la colla era clara: acceptar les regles del joc com no podia ser d'una altra manera... També vaig denotar que el tema del crono ja no és tabú i cada vegada hi ha més veus demanat que es tingui en compte aquest aspecte d'una vegada per totes... Com algú que insinuava que potser la credibilitat del Consell Assessor és nula i ens hauriem de plantejar alguna que altra traumàtica renuncia...Així com també es va dubtar sobre la impossibilitat del bon seguiment del Jurat en diferents d'aquests grans castells en una mateixa ronda conjunta vist els problemes de l'últim Concurs. En definitiva, que dóna per molt i que espararem aconteixements, altres convocatòries i polèmiques vàries per acabar de parlar-ho.

PD: no sabia que el Miki i el Ruben Guim fossin mestres de religió. ES-PEC-TA-CU-LAR.

(3) Comments

  1. Anònim On 17/4/08 1:32

    El concurs ha mort, o més bé l'han matat. Víctima d'una febre renovadora que usa unes mesures no aptes pel seu actual format, afavorint unes colles en detriment d'altres, fent xantatges de poca monta, i creient que estalviaran temps; pobres, no saben el que es diuen.
    Llàstima ("de llàstimes n'estan plenes les places", Bartolí dixit)que no hagi un criteri unànime per assolir les reformes consensuadament, que les decissions siguin preses en sopars-reunions, manera singular de fer coses sèries, amb resultats creibles (que se sàpiga els castells encara no tenen un tracte mercantilista com ens volen fer creure).
    Així doncs, assistirem enguany a una versió distorsionada del que pot ser un concurs obert amb 4-6 colles jugant a ser les millor per reduir-ho a pràcticament 4, mentre la resta fan de farciment.
    Si, ja sé que cada edició del concurs va entre 4 colles, però abans hi havia cert respecte per les colles que "meritaven" per ser grans i les deixaven actuar soles; ara ni això, totes juntetes i sense allargar-te gaire, no sigui que algú s'empreny i et sancionin econòmicament (no van ser capaços de fer-ho el passat concurs, ho faran en aquest).
    Per això participarem, fent la nostra feina, que son bons castells i, si algú se'n dona compte, veurà que igual hem fet la nostra millor actuació, o no, com que potser so un farciment.....

    Apa doncs,
    Manel

     
    Anònim On 19/4/08 12:23

    hola a tots!

    Aquet tema del concurs m'esta sorprenen, no se que volen aconseguir amb aixo, una revolucio? si vale pero cap a hon, cap a l'espectacle, o cap a cuatre hores de concurs pero sense que passi res destacable?. Jo ja se que vilafranca, la vella, la joves, faran grans castells, o no!(per que si trigo molt em penalitzaran!!) pero a mi tambe m'agrada veure els intents de colles com naltros per fer alguna coseta interesant i tindre una mica de protagonisme, i tot aixo ho perdrem.

    Com les colles grans fallin, (que no fallen mai) pot ser nomes veurem tresos de nou i cuatres de nou en solitari, i tot el demes llenya per l'hivern.

    P.D.: si la jove de tgn tingues el cuatre amb l'agulla o el cinc estariem parlant d'aixo? que algu hem respongui!!!

     
    Anònim On 19/4/08 15:37

    hola nen!!!

    En el tema del concurs hi ha molta txitxa!!!! tens rao Manel, que el concurs sera per les 4 colles punteres ( per mi nomes seran tres) i els demes pasarem de puntetes per l'historia d'aquet concurs, ara que si fem la millor actuacio de l'historia de la colla a mi ja m'esta be, jajajaja!

    I per l'anonim no se qui ets, (evident), a mi tambe m'agrada la idea d'anar pel cami de l'espectacle i de poder veure intents en solitari de colles com salt amb el dos que surt al blog del roger, per donar un exemple, pero pel que sigui no interesa. Jo crec que el problema del concurs es un altre i fins que no hi hagi ningu que el vulgui veure no es solucionara, jo no sere qui es retrati aqui pero se que hi ha gent que pensa com jo.

    p.d. bueno Eloi espero poderme pasar mes sovint per aqui pero es que porto un mes i mig extresadillo, ja m'entens, jejejeje!!!!

    Jordi P.